Typelessen

Op maat van iedereen!

Het programma is op een opbouwende wijze samengesteld. We starten met de letters waar we snel veel lettercombinaties en woorden mee kunnen maken. Daarop volgen snel de hoofdletters en gaan gestaag verder met het leren van de overige letters.
Ook komen de cijfers en een aantal leestekens aan bod, want je kunt tenslotte niet blindtypen als je niet weet waar die toetsen zitten.

De omgeving waarin de leerlingen leren blindtypen is vrij rustig vormgegeven, geen extra prikkels dus voor leerlingen die bijvoorbeeld ADHD hebben. Het typeprogramma kent ook meerdere lettertypes en
achtergrondkleuren waarin de oefeningen worden getoond, zodat ook leerlingen met bijvoorbeeld dyslexie prettiger kunnen lezen.

Verder is de normering aan te passen als blijkt dat een leerling de oefeningen nogal een uitdaging vindt.

Mocht het reguliere lesprogramma toch nog wat te lastig zijn voor bepaalde leerlingen, dan kan er overgestapt worden naar een parallel lesprogramma.

Op deze diverse manieren van begeleiding behoudt de leerling in ieder geval het plezier in het leren blindtypen!

Dit fijne typeprogramma in combinatie met wekelijkse lessen én professionele begeleiding zorgen ervoor dat iedere leerling prettig leert blindtypen bij ikanda!

developedbywebmindz