Workshops

Leren tijdens de vakantie? No way! ... Of toch wel ? Bij ikanda brengt jouw kind een Prettig Geleerde vakantiedag door. Kijk hieronder voor de geplande workshops.

Tijdens onze vakantieworkshops wordt er ingezet op spelenderwijs, incidenteel en ervaringsgericht leren. In afwisselende werk- en spelvormen wordt 'leerstof' vertaald naar situaties uit het dagelijks leven. De sfeer is ontspannen en luchtig zoals dat hoort in de vakantie!

Voorbije workshops

Du pain - du jambon - du fromage - encore du pain!

Met een knipoog naar het gelijknamige nummer van Gert Verhulst en James Cooke wordt het thema van deze vakantieworkshop 'croque monsieur'. We voeren kleine conversaties in het Frans en bekijken de bijhorende grammatica. Klinkt dit een beetje als school? Mais non, chez Madame Paris c'est vraiment 'Prettig Geleerd'!

...

Tijdens deze vakantieworkshop verkennen we zand en water. Wat kunnen we er allemaal mee doen? Wat weegt het zwaarst? Wat gebeurt er als we ze samenvoegen? ... Natuurlijk steken we onze voeten eens in de zandbak en in het zwembad en we gaan ook creatief aan de slag.

Meebrengen: zwemgerief inclusief zwembandjes & lunchpakket.

...

Kan jouw prille tiener een opfrissing Frans gebruiken tijdens de herfstvakantie? Op zoek naar enkele tips om de grammatica te verwerken? Studeertips voor de woordenschat? Tijdens deze vakantieworkshop leren we binnen het Halloween-thema enkele tips & tricks aan waarmee Frans...

In deze workshop gaan we aan de slag met voorbeelden uit jullie eigen studieboeken. We geven tips om de leerstof te verwerken en te onthouden. Een woordenlijstje leren doe je immers anders dan een tekst over aardrijkskunde of geschiedenis.

Als je een laptop hebt, mag je die meebrengen.

Tussendoortje en drankje wordt voorzien.

In deze workshop bekeken we kippen en eieren van dichterbij.

We knutselden een kippenhok en speelden spelletjes rond dit thema. Een liedje hoorde er ook bij. We gingen samen naar de markt om er gebraden kip te kopen.

We proefdenen ook enkele lekkere dingen die we met kip & eieren konden klaarmaken. Natuurlijk namen we ook een kijkje in het kippenhok.

Deelname 1 dag: 25...

In kleine groepjes, ingedeeld per leeftijd, gaan we spelenderwijs aan de slag om de Franse taal te verwerven of in te oefenen.

Bij de kleinsten ligt het accent vooral op de taalgevoeligheid die we gaan prikkelen met liedjes en spelletjes.

Voor de kinderen die al kunnen lezen, kijken we ook al eens naar de Franse klanken de schrijfwijze. Zij kunnen ook al iets meer nieuwe woordjes...

Tijdens deze spetterende vakantiedag beloven we vuurwerk!
Knutselen, spelen en iets lekkers maken, en daarbij een mondje Frans leren.
Info & inschrijvingen: stuur een mailtje naar info@ikanda.net

Meebrengen: boterhammen

Prijs: 35 euro per kind
Vroegboekkorting: - 5 euro bij inschrijving voor 16 december.
 

Tijdens deze interactieve workshops gaan we 'een beetje anders' aan de slag om de leerstof Frans onder de knie te krijgen. In kleine groepjes volgen we een traject dat aansluit bij het Frans op school, maar het wordt veel leuker dan in de klas. Kun je ondersteuning gebruiken of vind je Frans gewoon leuk, kom zeker deelnemen aan onze workshops.
Je mag steeds een uurtje komen proberen en...

Tijdens een korte citytrip naar de modestad Parijs zouden we Yves Saint Laurent onmoeten, maar hij is onvindbaar. De organisatoren van de meest prestigieuze modeshow van Parijs zit met de handen in het haar, want duizenden mensen verwachten een spetterende modeshow. WIj springen te hulp: we maken de advertenties, zorgen voor prachtige outfits en presenteren een wervelend défilé... in het Frans...

Bloemen ontdekken, ruiken, voelen, spelen, knutselen en … een paar Franse woordjes leren. Dat is de korte inhoud van een fleurig dagje Chez Madame Paris.
De allerkleinsten (3,5 - 4 jaar) krijgen de kans om ook afzonderlijk wat activiteiten te doen samen met kleuterjuf Ellen.
Breng een lunchpakketje mee voor 's middags; voor de tussendoortjes wordt gezorgd.
Prijs: 35 euro per...

Gedurende drie groepssessies reiken we handige studeertips aan, stellen we een studeerplanning op en helpen we mee te zorgen voor  een mooi examenresultaat. Daarnaast is er nog een individuele sessie gepland om jouw persoonlijke vragen te beantwoorden of om dat extra duwtje in de rug te geven voor dat ene examen. Voor die sessie zoeken we samen een datum.
We richten ons vooral op...

developedbywebmindz